Afskedsgudstjenesten med Mette Carlsen
19 september 2021


Sidste gang på prædikestolen.
Menighedsrådsformand Margit Kristensen overrækker blomster til Mette Carlsen


Mette Carlsen nu i civil.
 

Tale af formanden for menighedsrådet i anledning af Mette Carlsens afskedsgudstjeneste i Egernsund Kirke.

Kære Mette

Da jeg skule skrive denne lille afskedstale, kom jeg til at tænke på salmen

”du som gi`r os liv og gør os glade” Forfatteren Hans Anker Jørgensen skriver i et ligefrem sprog og med en god tilgang til både kristendommen og livet.

Sådan kom du ind i menighedsrådets og menighedens liv her i Egernsund for fire år siden. Du gav os liv og gjorde os glade. Du var ligefrem og dine prædikener gav os tit et smil på læben. Vi fik både noget at gå hjem med og gå hjem på. Personligt kan jeg sige at jeg aldrig har kedet mig og begyndt at tælle loftsbjælker når du stod på prædikestolen og formidlede dagens evangelium i klartekst. Både jeg og andre kirkegængere satte os i stedet godt til rette, for nu kom der guldkorn.

I fire år har du vært vores præst og vi havde jo selvfølgelig håbet at det var her fra Egernsund at du skulle gå på pension. Sådan skulle det imidlertid ikke være, men vi har tilgivet dig.

Når der kommet til tilbud eller en stilling som man helt ned i maven og ikke mindst i hjertet føler taler til èn – ja så er det nu at man skal skifte spor. Jeg er helt sikker på at den nye stilling lige er noget for dig og jeg er også sikker på at de unge mennesker der nu bliver en del af din hverdag, vil sætte stor pris på dig og den erfaring du har opnået bl.a ved at udføre præstegerningen. Her har du også haft masser af kontakt til unge mennesker.

Vi er også stolte af at give dig videre til et andet arbejdssted. Det er dejligt at vide at vi har haft en præst og et menneske omkring os der er i høj kurs andre steder.

Kære Mette. Jeg ved at coronatiden har været en udfordring for dig. Du og jeg har delt mange frustrationer i den tid. Jeg synes dog at du har formået at være en stor del af kirken og menigheden i den tid. Du har sammen med Malene udtænkt og udført mange fantastiske gudstjenester som vi alle kunne følge på de sociale medier. Tusind tak for dit engagement i en svær og frustrerende tid. Det har været guld værd for os alle.

Jeg vil slutte med et vers som jeg synes passer. Både til dig og til lejligheden

Kære linedanser, udspændt ligger foran dig.
Selve livet du fik givet gå nu kun din vej.
Du må turde træde ud hvor dit liv kun er dit.
Det briste eller bære må dette ene skridt
Give fra dig hvad du magter, da ser du en dag du nåede ud
og danser til himmelens stjerneskud”

God vind fremover kære Mette og alt godt fra os alle i Egernsund. Håber vi ses af og til eller lige pludselig. Hvis vi kommer til at kede os må vi måske komme forbi i Blans og låne et puslespilJ