Næste sogneeftermiddag udsat til senere
Næste menighedsrådsmøde udsat til senere
Referater fra menighedsrådsmøderne

Alle Gudstjenester, møder og arrangementer udsættes eller aflyses

! Retningslinjer fra Kirkeministeriet vedr. kirkelige handlinger
 (dåb, vielser, bisættelser/begravelser) [ læs her ]

PRÆDIKEN TIL PALMESØNDAG

Lige nu kommer det vist ikke bag på ret mange af os, at vi som mennesker er flokdyr. Vi mærker tydeligt, hvor meget vi savner at være sammen med andre mennesker. Vi drømmer om at mødes til påskefrokoster med familien, til gymnastik til foredrag, fodboldkampe og koncerter.
Ganske vist taler vi meget om, at vi befinder os i en tid, hvor individet fylder mere og mere, og hvor de store samlende fællesskaber smuldrer og mister værdi. Men mon ikke de sidste par ugers isolation viser os, at vi mennesker først og fremmest er sociale væsener!  . . . . . .  læs hele prædiken her

02.04.20
Måske har I også hørt i nyhederne, at kirkeministeren arbejder for at åbne kirken op i påsken.

Jeg vil gerne sige at vi, og dermed mener jeg alle ansatte og menighedsråd ved kirkerne ikke ved mere end det, der er blevet sagt i medierne.

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive, andet end at jeg håber, der bliver taget en forsvarlig og ansvarlig beslutning.

02.04.20
Kirkerne holder lukket også i påsken ligesom resten af Danmark.

Jeg er glad for at det blev beslutningen.
Kirken er ikke bygningerne, kirken er os alle sammen og i år holder vi påske sammen, hver for sig

Kirkeministeriet: Folkekirkens åbning bør følge resten af samfundets [ læs ]

01.04.20

klik på billedet herover for at læse klummen

Jeg har skrevet en klumme til Ugeavisen Sønderborg.
Klummen er skrevet for lidt mere end 2 uger siden, to dage efter at
Mette Frederiksen holdt det pressemøde,
der forandrede vores hverdag helt grundlæggende.

I dag færdes vi måske lidt mere hjemmevant i den virkelighed coronavirus har skabt for os.
Vi begynder måske så småt at håbe på, at vi snart kan mødes igen ansigt til ansigt.

Indtil vi når derhen, så håber jeg, I alle har det godt.
Jeg sidder stadig hjemme ved køkkenbordet og skriver og snakker i telefon og holder børn i ørerne, så de får lavet deres skolearbejde
😄

Har du brug for at snakke, så er jeg her som altid på mail og på telefon mc@km.dk og 24656024
Pas på jer selv

29.03.20

Jeg håber, I alle har det godt.

I dag vil jeg gerne dele en dygtig kollega, Thea Køllgaard Olsens "Bøn i en coronatid" med jer!
I dag er der som de andre søndage mulighed for at høre Gudstjeneste på P1 kl. 10.00 og der er mulighed for at se Gudstjeneste på DR2 kl. 13.55

Pas på jer selv

Klik på billedet for at forstørre

24.03.20
Karantænen fortsætter, og vi skal desværre ikke mødes for at fejre påske sammen i Egernsund Kirke.

Jeg vil lægge nogle små prædikener, salmer og bønner ud på facebook og på hjemmesiden.

Der er også mange muligheder for at deltage i digitale Gudstjenester, både på radio og tv, og der er også flere kirker både her og i resten af landet, der lægger virtuelle Gudstjenester ud.

Jeg håber, I er ved godt mod, selvom den 13. april synes ret langt væk lige nu!

Men heldigvis er der også lyspunkter!

Vejret viser sig fra sin smukke side, blomster springer ud og nedenfor har jeg oplistet et par fordele ved at gå i kirke online

Kirkedøren er lukket, men kirken har ikke lukket, så ring eller skriv,
jeg er her på tlf. 24656024
♥️ mail: mc@km.dk

Læs Nyhedsbrev fra Folkekirkens biskopper [ åbner i nyt vindue ]

Alt må udsættes, vi har nu EN vigtig opgave!
-Og det er at passe på hinanden, og passe på vores samfund.
Det svære i den her opgave er, at vi skal passe på hinanden ved ikke at være sammen!
I de næste par uger må vi finde gode måder at bruge vores ord til at skabe nærvær og fællesskab på.

Sangaften onsdag den 6 maj kl. 19 i Kirken
Genforeningssange med Ældre Sagens Sangkor Sønderborg
Vi skal høre "de forbudte sange" og enkelte korsatser fra en ret ukendt "Dybbøl Kantate"
Gratis entré [ læs mere her ]

Der afholdes orienterende møde
tirsdag den 12 maj i præstegården

Så kom der et billede mere til samlingen.
Mange tak for det.
Billedet er fra 29 april 1990 v/ Pastor N.G.Kåg (Nybøl)
Det var hold to der blev konfirmeret, så nu har vi billede fra begge hold

Egernsund kirke efterlyser gruppebilleder af konfirmander før 1991. Hvis du har et sådant billede, vil vi meget gerne låne det. Billedet vil blive scannet, og du får det tilbage igen. Har du portoudgifter, bliver de selvfølgelig refunderet. Billedet skal bruges til et billedgalleri over konfirmander fra Egernsund kirke, så langt tilbage i tiden som muligt
Klik på HER for at se billederne og hvilke årgange der mangler
( åbner i et nyt vindue )
Har du et billede vi må låne, så send en mail til webmaster@egernsund-kirke.dk.

Egernsund Kirke gennemførte et flot arrangement i forbindelse
med mindegudstjenesten for afslutningen af 1. Verdenskrig. [se mere ]

Foto fra en hyggelig julefrokost i konfirmandstuen,
  et fornøjeligt punktum for sogneeftermiddagene.

Guldkonfirmation 2019

Diamantkonfirmation 2019